Universitatea „B. P. Hasdeu” din Cahul a împlinit 20 de ani de la fondare

Adăugat pe: 10 iunie 2019

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din municipiul Cahul marchează în această vară 20 de ani de la constituire. Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a transmis un mesaj de felicitare conducerii instituţiei în care se menţionează că Universitatea de la Cahul a ajuns a fi în sudul ţării un centru „de modernizare și fundamentare a domeniului educației, cercetării, dezvoltării și inovării”, transmite MOLDPRES.

„20 de ani de activitate pentru orice instituție este o vârstă, o experienţă, o reputaţie profesională şi un nume afirmat. Sunteți astăzi în faţa unui bilanţ pozitiv ce deschide oportunităţi importante de viitor pentru Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu", marcat de încrederea discipolilor, a întregii comunități academice, precum și a partenerilor locali şi internaţionali”, se indică în mesajul Mariei Culeşov, director al ADR Sud.

Şefa Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud şi-a exprimat  siguranţa că Universitatea „B. P. Hasdeu" „va continua să scrie istorie în domeniul învățământului superior din Republica Moldova”. 

Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o instituţie publică, fondată la 7 iunie 1999, având ca scop pregătirea şi asigurarea localităţilor din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare. Universitatea “B. P. Hasdeu” are trei facultăţi: Facultatea de Filologie şi Istorie; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Informatică şi Matematică, care pregătesc specialişti în mai multe domenii de profil.  Personalul didactic este alcătuit din 106 profesori cu grade didactice şi ştiinţifice, care activează la 11 catedre.

Potrivit mai multor experţi, Universitatea de la Cahul are o istorie scurtă, însă a reuşit  să înregistreze rezultate atât în domeniul cercetării ştiinţifice, cât şi în implicarea cadrelor didactice în organizarea şi realizarea activităţilor extra-curriculare, programelor şi proiectelor, inclusiv internaţionale, care au ca scop dezvoltarea domeniului educaţional în regiunea de sud a ţării.